Bliv klar til næste års festivalsæson

Den klassiske festivalsæson med Roskilde, Skanderborg og så videre er ovre, og du er måske ved at få abstinenser – eller festival blues som det også hedder. Det problem kan vi desværre ikke løse, men i takt med at der bliver afsløret kunstnernavne til 2018’s festivaller kan du jo passende handle godt udstyr uden for højsæsonen. Det kan spare dig en farlig masse penge på den lange bane. Så det handler om at være ude i god tid, så kan du nemlig være på forkant med festivalsæsonen, og du slipper dermed for, at stå i en mudderpøl onsdag nat på Roskilde festival uden et sted at ligge eller sove. Men ligesom festivalerne er forskellige, så kræver de også forskelligt grej. Her følger en liste over, hvilke festivaler, der er værd at tage til i 2018, samt hvilket udstyr, der passer bedst til netop denne festival.

Roskilde festival

Roskilde festival er uden tvivl Danmarks mest snaskede festival. Til gengæld har Roskilde den her helt ubeskrivelige stemning, som andre festivaler, uanset hvor meget de prøver, ikke kan efterligne. Og 2018 bliver nok ingen undtagelse. Til deres lineup har de allerede afsløret mega bandet Gorrillas, hvis musik alle kender, og som de færreste ikke kan lide. Og med Roskildes enorme musik budget, så er der ingen grund til at frygte, at der ikke snart følger flere sværvægtere i kølvandet på Gorillas. Roskilde festival er mest til de unge, hvilket også betyder, at der bliver drukket enorme mængder af alkohol. Når man går i seng er man derfor sjældent ved sine fulde fem. Og derfor er det vigtigt, at man har noget grej, som bare fungerer. Det er enormt vigtigt med et totalt regntæt telt, som kan forblive tørt hele ugen igennem, samt en luftmadras, som du er sikker på, ikke punkterer. Der er ikke noget værre, end at skulle ligge på jorden 6 dage i streg. Det kan virkeligt være med til at ødelægge det, som ellers skulle være årets oplevelse.

Tinderbox festival

Danmarks nye luksus festival hedder Tinderbox. Den ligger sig i direkte konkurrence med Roskilde festival, både ved at den ligger på samme tidspunkt (man kan med lidt god vilje nå begge dele) og ved at de har næsten det samme enorme budget til musikken. Men hvor Roskilde associeres med mudder og dåsebajere, så vil Tinderbox associeres med drinks gourmet fastfood. Tinderbox har også allerede aflsøret deres første hovednumre. Her tæller blandt andet det evigt populære Depeche mode, samt den verdenskendte danske DJ Martin Solveg, der skal få den elektroniske scene, Magicbox, til at gå amok. Til Tinderbox festival er det heller ikke kutyme at sove på festivalen. Det er muligt at overnatte på den bagvedliggende travbane, men langt de fleste vælger at finde et hotel eller en bolig inde i Odense. Derfor skal man heller ikke have særligt meget grej med, men i højere grad tænke på at booke et hotel eller et air bnb værelse i meget god tid.

Skanderborg festival

Eller smukfest som den også hedder, er Danmarks hyggeligste festival. Den ligger inde midt i en smuk bøgeskov, og så er den for folk i alle aldre. Den har ikke et lige så stort budget, som de to andre store festivaler, til gengæld trækker den altid de bedste danske artister til sig. Festivalen ligger også i den ofte tørre og varme august, så det er ikke så vigtigt at have alt dit grej i en vandtæt udgave. I stedet skal du fokusere mere på at få købt tæpper og festivalstole til de lange aftener foran lejrbålet. Det er virkeligt vigtigt, at hvis du vælger at købe en festivalbillet, så må du heller ikke være nærig med indkøbene af dit festivalgrej. Dette er nemlig en stor spiller, når det kommer til, hvor god en oplevelse du får. Har du det lidt økonomisk stramt lige nu, så kan du tage et minilån, og få det maksimale ud af lånet ved at købe lækkert udstyr til næste festival.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *