3 gode råd til din ungdsomsøkonomi så der er plads til fornøjelser

For mange unge kan det være svært at holde styr på udgifter og indtægter og endnu sværere bliver det, når man også gerne vil have lidt ekstra penge at gøre godt med, på en hyggelig tur i byen med vennerne. Kan du relatere til dette, så læs videre og få 3 gode råd til økonomien, der også skaber plads til fornøjelser.

Budgetter

Et budget er godt til at give dig et overblik over din økonomi, og dermed dine uoverskuelige udgifter og indtægter. Budgettet er derfor også en slags sikkerhedsnet, som sikre, at du ikke lige pludselig står helt uden penge, hvilket kan give ro i maven. Du kan også lave mere end en opsparingskategori i budgettet, så der både er en til almen opsparing og en til sjov og ballade, så du bl.a. spare penge op hele året til en fed festival om sommeren, i stedet for at vente til den sidste måned før billetten skal bestilles. Hvis du gerne vil være sikker på at have de laveste priser på dine faste udgifter, kan det være en fordel at lave periodiske tjek af fx. dit mobilabonnement. Hvis du hele tiden holder øje med priserne på dine abonnementstjenster, vil du kunne skifte rundt til det billigste selskab og derved opnå gode besparelser.

Impulskøb

Et andet sted du kan opspare rigtig mange penge, er ved at ændre nogle dyre vaner og stoppe med impulskøbene. Derfor bliver du nød til, hele tiden at afgøre med dig selv, om det du står med i hænderne, oprigtigt er noget du har brug for. Har du svært ved at stoppe disse impulskøb, er det en god ide at bede om hjælp. Ved du at du har svært ved at stoppe de dårlige vaner, så de familie og venner om hjælp og fortæl dem om din situation, så de kan støtte dig. Med hensyn til de dyre vaner, så overvej f.eks. om du egentlig har brug for en bil, eller om du godt kan bruge en halv time mere om morgenen på at tage det offentlige, og så til gengæld have råd til nogle fede ture og festivaller. Har du allerede en bil skal det også nævnes at du kan indtjene en skrotpræmie, ved at sælge den, hvilket giver endnu flere penge til fornøjelser.

Fornuft

Disse råd kan godt virke lettere kedelige, men det er selvfølelig svært at følge dem 100 % og derfor er det også vigtigt at du ved, at det er helt okay at slå sig løs en gang imellem og nyde et enkelt impulskøb, for det er vigtigt at du også nyder livet. Derfor handler det også meget om, at du bruger din fornuft og følger rådene så godt som muligt, men husker at nyde dit liv.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *