Årets spændende pokerfestivaler, du ikke må gå glip af!

Når snakken falder på festivaler, så tænker de fleste nok på sådan noget som Grøn Koncert, Skanderborg, Copenhell, Kløften, Smukfest, Northside og så videre. Danmark har utrolig mange festivaler at byde på i løbet af sommeren i forhold til, at vi er et relativt lille land, og hele sommeren lang summer landet af skøn musik, god stemning og sommerfornemmelser. Slår vi blikket ud i verden, så finder vi skønne festivaler som den velkendte Coachella i Californien, Donauinselfest der finder sted hvert år langs Donauflodens bredder i Wien, og den fabelagtige festival Summerfest, der bliver afholdt i delstaten Milwaukee i USA.  

Der er derfor rigtig mange gode muligheder for at slå sig løs til lidt skøn musik i gode venners lag, uanset hvor i verden man er, men der findes faktisk også mange andre former for festivaler, der ikke lige umiddelbart har noget med musik at gøre. For eksempel kan du i Sussex i England finde i særdeles velsmagende ginfestival i løbet af juli, eller pleje din krop og din sjæl ved Soul Circus i Cotswolds i løbet af august. Denne artikel skal dog hverken dreje sig om musik, mad, drinks eller wellness, men i stedet skal vi snakke lidt om pokerfestivaler. Der bliver nemlig løbende afholdt pokerfestivaler verden over, hvor man skal spille poker, se andre spille, opleve de nyeste tricks og teknologier, snakke strategi og generelt bare suge den spændingsfyldte og sitrende atmosfære omkring bordene til sig. Hvis du vil vide lidt mere om, hvordan en pokerfestival løber af stablen, og hvad sådan en festival i det hele taget indebærer, så hæng på her, mens vi besøger de største pokerfestivaler verden over.

Pokerfestival – hvad er det?

Hvis du har lidt svært ved at forestille dig, hvad en pokerfestival er så fortvivl ikke. En pokerfestival er essentielt set et sted, hvor folk fra hele verden finder sammen for at spille forskellige pokerturneringer. Det er variation i, hvilke spil der bliver spillet, men det populære spil Texas Hold’em er for det meste fast inventar ved de grønne feltborde under disse festivaler. For at forstå pokerfestivalerne så skal vi skrue tiden lidt tilbage.

Pokerspillet opstod efter sigende i New Orleans i den amerikanske delstat Louisiana engang i begyndelsen af 1800-tallet. Den form for poker, de spillede i tidernes morgen, var anderledes end det, vi spiller i dag. Spillet har dog udviklet sig med tiden, og omkring 1925 opstår det spil, vi kender i dag. De mest populære spil i dag er som sagt Texas Hold’Em, 7 Card Stud, og Omaha, og i 1970 blev den allerførste officielle pokerturnering spillet på et hotel i Reno i USA. Den turnering skulle senere blive til det anerkendte World Series of Poker.Årets hovedbegivenhed ved World Series of Poker er allerede blevet afviklet, og vinderen blev den iranskfødte tyske spiller Hossein Ensan, som vandt det eftertragtede armbånd og $10 mio efter en dramatisk finale mod italieneren Dario Sammartino. Finalen i WSOP blev afholdt Las Vegas.

Pokerfestivaler verden over

Selvom World Series of Poker primært er forbeholdt de professionelle, eller dem der er gode nok til at spille sig ind i eventet ved at vinde satellitturneringer eller mindre main events, så er der masser af små turneringer og festivaler, du sagtens kan besøge, selvom du ikke er en poker-pro. Der har allerede i år været afholdt et hav af festivaler verden over. Alene i januar i år har det været afholdt festivaler, hvor alle kan komme og spille på kryds og tværs i byerne Philadelphia, USA, Sochi, Japan, London, Las Vegas, Melbourne, Australien, Los Angeles, Newcastle, Sheffield – og sikkert også mange, mange andre steder. Der bliver nemlig afholdt omkring 50 forskellige festivaler rundt om i hele verden hver måned. Nogle af festivalerne indeholder også satellitturneringer, som kan bringe dig tættere på et større event – men selvfølgelig kun hvis du vinder turneringen. Andre festivaler huser spil om store pengegevinster, eller bare æren, og du kan både spille mod fremmede og med dine venner, hvis I er flere afsted. 

Hvis du godt kunne tænke dig at komme afsted til en af disse festivaler – enten alene eller sammen med en flok venner – så er der rig mulighed for at finde én festival, der passer ind i jeres tidsplan. Der er nemlig virkelig mange festivaler, der stadig mangler at blive afholdt i år. Blandt andet kan I opleve følgende:

  • Den 28. august til og med den 2. september bliver der afholdt Italian Poker Open – IPO Summer Edition i området Serravalle i Allessandriaprovinsen i Italien. På dette tidspunkt af året og i den region er der næsten garanti for skønt vejr og god stemning, mens I spiller om æren og puljen på bordet.
  • Den 31. august til den 1. september er der Ace of Spades i Malmø i Sverige. Det er en skøn lille festival, som ligger tilpas tæt på Danmark til, at det ikke er den store dagsrejse at tage derover. Man kommer dog stadig ud i verdenen, så det føles stadig som en hyggelig ferie, når man er afsted.
  • I samme tidsrum (fra den 31. august til den 1. september) kan I også passende besøge Gøteborg, hvor der bliver afholdt Poker Super Weekend. Her kan I prøve kræfter med No-Limit Hold’Em, hvor der altså ikke er noget loft på, hvor meget der kan satses.
  • Fra den 24. til den 27. oktober er der så Grosvenor 25/25 Series i Glasgow, Skotland, hvor der i løbet af de fire dage bliver spillet No-Limit Hold’Em. 
  • Hvis trangen til at komme udover Europas grænser trænger sig på, så er der fra 27. september til den 7. oktober World Poker Tour – WPT på Gold Coast i Australien. Det er et main event, og her bliver der også spillet No-Limit Hold’Em.

I løbet af efteråret og vinteren bliver der også afholdt festivaler og turneringer over hele Europa, i USA og i Australien. Alle spillesteder og tider kan findes på nettet. Vi håber, du har fået lidt inspiration til en sjov, underholdende og lidt anderledes ferie i pokerens tegn.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *