Din guide til sommerens sjove festivaler

Ah, sommeren er kommet til dejlige Danmark. Alt er grønt, bierne summer, fuglene synger, og over hele landet bliver der rejst telte, opstillet scener og dækket op til sommerens festivaler. Hvis du vil have en komplet, must see guide til de skønneste danske og internationale festivaler, så læs med her.

Der har allerede været en del festivaler her i starten af sommeren, som blandt andet Sjællandsfestivalen, Jelling Musikfestival, og de meget populære Distortion, NorthSide og Copenhell-festivaler, men der er stadig masser af god musik og kolde drinks at nyde, mens solen bager over landet.

Kløften Festival

Kløften er en klassiker og fra den 27-29 juni flyder de skønne toner gennem Haderslev for 39. gang i træk. I år kan du blandt andre opleve Nephew, Juncker, WhoMadeWho, Magtens Korridorer, Bikstok, og Italobrothers med DJ Alligator, som de fleste af os nok husker fra barndommen i 90’erne. Der er også besøg fra Dodo and the Dodos, Jacob Dinesen, The Minds of 99, Gnags, Mike Tramp, Djämes Braun, og der vil søndag være en fantastisk hyldest til den berømte Woodstockfestival. Du kan se hele programmet til Kløften lige her. Det bliver nogle fantastiske dage i det sønderjyske, som du ikke vil gå glip af.

TinderboxHvis Kløften ikke tiltaler dine musikalske smagsløg, så er der i samme ombæring Tinderbox i Odense fra den 27-29 juni. Her vil du blandt andre kunne høre Karenina (som for resten også spiller til Kløften), Lana Del Rey, Sigrid, The Chainsmokers, Skunk Anansie, og de altid underholdende Dropkick Murphys. Du kan også se noget kvalitets comedy, høre The Savage Rose, og hit the whoa til Mambo Brothers.

Roskilde Festival

Roskilde Festivalen er nok Danmarks mest kendte og ventede festival. Det virker som om, at alle har en historie fra Roskilde og planlægningen starter ofte lang tid i forvejen. I år slår festivalen dørene op den 29. juni og festen fortsætter helt til den 6. juli. Du kan blandt andet høre navne som selveste Cardi B, Mø, Spleen United, Chance the Rapper, Baest, The Cure, Scarlet Pleasure, og et hav af andre helt igennem fænomenale bands.

Udfordringen er, at Roskilde Festival kan godt være lidt vild. Der er god musik, sjov og spas, masser af sol, drinks, og højt humør blandet med de høje toner. Der er masser af sjov, men nogle gange har man bare brug for at trække sig en smule tilbage, lige hive stikket lidt ud og bare slappe af alene eller måske med en god ven – det gælder især på en intens flerdages festival som Roskilde. Du har sikkert forsøgt at pakke så let som muligt, så her får du et par tips til, hvilke småting du kan tage med i rygsækken og tage frem, når du har brug for lidt afslappende alenetid.

En god bog er en essentiel ting at have med, når der skal unwindes. Din yndlingsbog vil hjælpe dig med at slappe helt af og bade dig i alle de gode feels.

Din pude. Helt sikkert. Slap af, knald lidt brikker i en time eller to og genoplad dine batterier. Glem ikke at få noget vand indenbords. Et tilstrækkeligt væskeindtag og god søvn er essentielt for at få en god festivaloplevelse.Apps er life. Husk at downloade nogle sjove og brugbare apps, der kan hjælpe dig med at slappe lidt af. Det kan for eksempel være det nye, supersjove spil Microtrip eller Monument Valley, som er lidt ligesom det populære Minecraft, men for din mobiltelefon. Du kan også downloade mobilappen fra PokerStars for at få lidt sjov mellem sættene.

Samsø festival

Måske er du mere til hygge og østemning, så er det Samsø Festival, du skal besøge. Danmarks selverklærede hyggeligste festival er en rigtig familiefestival, hvor der er noget for alle aldre. Den løber af stablen fra den 17-10 juli og byder på spændende navne som for eksempel Ann og aberne, dansk rocks ukronede konger D-A-D, Jacob Dinesen, Kato, Magtens Korridorer og Lars Lilholt Band. Samsø Festival er hygge, god stemning og fantastisk musik – en perfekt kombo til en skøn weekend.

Grøn koncert

Dette er faktisk otte festivaler i en – den finder nemlig sted i otte forskellige byer over hele landet. Fra den 18-28 juli kan du besøge enten Amager, Kolding, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Odense, Næstved, eller Valby (se datoerne her), hvor du blandt andre kan opleve det nyopståede Dizzy Miss Lizzy, Carpark North, Kato, Alphabeat, Scarlet Pleasure og Kesi. Grøn koncert er ligesom Samsø Festival også altid en enormt hyggelig oplevelse, og vejret er som regel fantastisk.

Andre festivaler

Der er mange andre festivaler både i Danmark og i udlandet blandt andet Open Air i Varde, Mosstock Festival, Smukfest, og Tønder festival, og ligeledes er der et hav af gode festivaler og koncerter i det øvrige Europa og i resten af verden. Der er for eksempel det meget kendte og fantastiske Coachella, som helt sikkert er et besøg værd.Uanset hvor du skal hen i denne sommer, må du have et par rigtig gode koncerter.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *