De bedste festivaler i verden

Derfor findes mange store festivaler verden over. En lang række af dem er værd at rejse for. Det er selvfølgelig svært at lave en liste over de bedste festivaler i verden. Det er nemlig en subjektiv opfattelse.

Målt på størrelse og popularitet, kan der dog laves en liste over gode festivaler. Og til en stor del af dem kan du rejse billigt med fly hos et lavprisselskab som eksempelvis Norwegianeller Ryanair.

Coachella

Coachella bliver afholdt i Indio, Californien i USA. Der er cirka 675.000 deltagende gæster, mens der optræder 190 bands og artister på tværs af seks scener. Det er én af de mest populære festivaler verden over, og det er bestemt ikke uden grund.

Hvert år har de store navne på samtlige scener, der i år bød på navne som Zed, Pusha T, Khalid, DJ Snake, Billie Eilish, og mange andre. Populariteten omkring denne festival vokser hvert år, hvorfor du skal være ude i god tid, hvis du ønsker at sikre en billet.

Donauinselfest

Donauinselfest kan bryste sig af at være den største festival i verden. De formår at samle hele 3,2 millioner personer på blot tre døgn. Til sammenligning tager det andre store festivaler som Summerfest og Mawazine hhv. 11 og 9 dage at runde en million deltagere.

I mere end 30 år har Donauinselfest samlet sig på en 6,5 km. lang strækning langs floden Donau i Wien. Deres line-up består af de største østrigske navne, som kombineres med store internationale navne. På trods af dette kan det være svært at finde information om festivalen på engelsk.

Summerfest

Guinness World Records har faktisk kåret Summerfest som værende verdens største festival. Det er en stor festival, der byder på hele 11 scener. Hver scene er opdelt med deres eget fokus. F.eks. én scene til hovednavne, én til lokale bands m.m.

Line-up inkluderer store, internationale navne, men også flere upcoming bands. Hvert år er der ca. 800.000 deltagere ved festivalen, der holdes i Milwaukee, Wisconsin i USA. I år får festivalen bl.a. besøg af Schoolboy Q, Lil Wayne, Bon Iver, The Killers, Steve Aoki, og et væld af øvrige store navne.

Festivaloplevelser er subjektive

Det er svært at lave en liste over de bedste festivaler i verden. Det er nemlig noget, alle har deres helt egen mening om. F.eks. vil folk, der er store fans af elektronisk musik foretrækker Tomorrowland, mens personer der foretrækker rock eller heavy metal, har helt andre meninger om den bedste festival.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *