Værn om haven med Brabandt

Som haveejer er det bydende nødvendigt, at man beskytter sin have ordentligt. Både så vind og vejr ikke kommer til at skabe et kaos i det kosmos, man selv har lagt tid, kræfter og kærlighed i. Derfor vælger mange haveejere også at plante hæk. For udover reduceringen af vind, kan denne også reducere antallet af nysgerrige blikke markant. Men her er det vigtigt at man finder en hæk, der på en og samme tid kan gøre dette, samtidigt med at den selv kan fremstå som et elegant værk af haven. En sådan hæk er Thuja Brabandt. 

Hvad er Thuja Brabandt? 

Som en af de mest populære arter af Thuja-familien er Brabandt kendetegnet ved sin pyramideform og sin tætte vækst. Den udgør en fortrinlig hækplante, der let kan plantes og endnu lettere vedligeholdes. Planten har karakteristiske grønne blade, der bliver gullige i løbet af efteråret. Den holder sin farve flot over vinteren. Thuja Brabandts tætte vækst har samtidigt en lydreducerende effekt, der kan tage den værste støj fra vejens trafikanter. 

Thuja Brabandt er hurtigvoksende. Den kan skyde op til 60 cm. årligt, hvilket samtidigt betyder, at opførslen af en solid hæk kan være overstået indenfor ganske få år. Hækken kan samtidigt dyrkes i næsten alle jordtyper, herunder både de sandede og lerede. Planten kan stå imod frosten og er samtidigt en yndet yngleplads for fugle. Dette skaber et liv og en interesse omkring din hæk. For mere information, besøg Haekplanter Heijnen og se skønne billeder af den dejlige Thuja Brabandt.

Hvordan plantes Thuja Brabandt? 

Thuja Brabandt er nem at dyrke og endnu nemmere at vedligeholde. I den følgende guide får du indblik i, hvordan Brabandt dyrkes under optimale forhold

  1. Vand planten godt, og vælg det område du vil plante den i. Så længe jorden kan drænes selv, vil planten kunne bestå.
  2. Forbered plantningsområdet ved at grave et hul. Det skal gerne være ca. dobbelt så bredt som den jordklump, der dækker rødderne.
  3. Fordel kompostgødning i hullet.
  4. Placer hele planten i hullet, således at toppen af jordklumpen ligger 1-2 cm. nede i jorden.
  5. Fyld holdet ud med blandingskompost. Hver opmærksom på at få tætnet området omkring rodsystemet.
  6. Giv området rigeligt med vand. Efter vanding lader du området dræne en gang, hvorefter du vander igen.
  7. Spred et tyndt lag barkflis omkring plantningsområdet. Hold dog barkflisen ca. 5 cm. fra selve stammen for at undgå forfald.
  8. Vand planten hver tredje dag i de første 2 måneder. Herefter skal planten blot vandes en gang om ugen, såfremt man befinder sig i en tørkeperiode.

Det anbefales at plante Brabandt i efteråret eller om vinteren. Dog ikke, når jorden er frossen. 

Hvorfor vælge Brabandt? 

Udover dens helårlige smukke ydre, dens vind- og lydreducerende effekt samt det faktum at planten er nem at holde, så er Thuja Brabandt faktisk også en af markedets billigste hækplanter. Dette skyldes primært, at Thujaplanter vokser naturligt i det meste af verden, herunder Brabandt. 


Med Thuja Brabandt er havens værn sikret. Selvom der findes mange alternativer, så er der ikke mange, der kan siges at være lige så medgørlige og effektive som denne plante. En sand havens beskytter. 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *