Børn & tænder – tandlægeskræk

Enhver forælder vil blive lykkelig af at se sit barn smile, men man vil kun blive endnu lykkeligere, hvis barnet fremviser nogle flotte og sunde tænder, når det smiler. Det er yderst vigtigt at passe på sit barns tænder lige fra starten af. Sørg for at se en tandlæge regelmæssigt – især i den årrække hvor barnet udvikler mælketænder, og derefter taber dem for at udvikle voksentænder.

Sunde tænder er en nødvendighed

Barnets første tandsæt består af 20 tænder, og bliver kaldt mælketænder. Disse frembryder, når barnet er omkring 5-7 måneder gammelt, og bryder langsomt frem, indtil barnet når 2½ -3 års alderen, hvor alle 20 mælketænder vil være frembrudt.

Efterhånden som barnet udvikler sine tænder, er det vigtigt, at tandpleje bliver en prioritet. Introducer derfor tandbørstning tidligt for barnet og mens barnet ikke er i stand til selv at børste tænder, skal forældrene gøre det for barnet. Snak med din tandlæge om den bedste måde at pleje dit barns tænder så de bliver holdt sunde, og især hvis der opstår problemer.

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre med hensyn til tandlæge, kan du finde en billig tandlæge på www.godtsmil.dk/. En billig tandlæge er en rigtig fin start, indtil du beslutter om andet er nødvendigt.

Tandlægeskræk kan være en hindring

En sms tikker ind på mobilen, og du ser, at det er en påmindelse om, at du og dit barn har en tid til tandlægen en af de kommende dage. Du sukker opgivende, fordi du nu ved, at du skal i gang med en stor diskussion med dit barn, om hvorvidt det er nødvendigt at gå til tandlægen. Dit barn ved jo, at man skal børste tænder morgen og aften, og bruger endda tandtråd en gang i mellem. Og så er det jo heller ikke mere end 6 måneder siden, I sidst var til tandlæge.

Selvom du på ingen måde har lyst til at tvinge dit barn ud af bilen og ind i tandlægens stol, er det altså ingen undskyldning for ikke at gå til tandlæge. Tandlægeskræk kan ofte være en hindring i børns tandsundhed, og bliver tandlægebesøg undgået fuldstændigt, er det altså barnets sundhed, som bliver sat på spil.

Tandhygiejne er en vane, og hvis man helt fra barndommen lærer at holde sine tænder rene og flotte, vil det i fremtiden være langt lettere at tage sig af tandpleje og tandlægebesøg.

At tage til tandlæge kan være en stor udfordring for både dig selv og dit barn, hvis dit barn er utryg ved det. Oplys din tandlæge om barnets utryghed og han/hun vil garanteret tage sig ekstra godt af barnet, gøre sit arbejde stille og roligt samt give barnet lov til at få en pause, hvis behandlingen er lang.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *