Kørekort og forår

For mange unge er foråret en periode med mange fester, festivaller og er en tid, hvor de tykkeste trøjer lægges bagerst i skabet efter en kold vinter. Det er også en tid, hvor mange gerne vil være klar med bilen, så de f.eks. kan køre med vennerne på stranden til sommer, eller allerede i foråret have bilen til rådighed, når festen ligger langt væk.

Derfor er det en tid, hvor mange gerne vil have et kørekort, så de kan følge sig selvstændige og modne. Problemet som mange her for tiden er opmærksom på er den nye lovændring, der gør det muligt for 17-årige at tage kørekort. Problemet med dette er at der i foråret er langt flere der går i gang med kørekortet, men der er flere elever end der er teori prøver og køre prøver. Dette er især et problem i hovedstadsområdet men det spreder sig langsomt ud gennem Sjælland, så mange søger mod Jylland, hvor der er ledige prøver i f.eks. Kolding og Vejle. For dem der syntes at den lange køretur til Jylland er for meget, eller ikke vil føle at den er spildt, hvis det nu skulle ske, at man dumper, er den eneste anden mulighed at vente. Det resulterer i at flere dumper, da de ikke får prøven mens alle informationerne og detaljerne stadig ligger forrest i hukommelsen.

Men det er også vigtigt at huske, at der i Danmark er god infrastruktur især i hovedstadsområdet, så selvom det nu er muligt at tage kørekort som 17- årig er det ikke pålagt dem at tage det med det samme. Der er stadig mulighed for at vente, og i stedet udnytte den offentlige transport. Hvis man så beslutter at begynde alligevel, så husk at der er muligheder indenfor skrotbiler, hvis det hele nu skulle gå galt, under f.eks. køreprøven.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *