Sådan vælger du, hvilken festival du skal på

Udvalget af festivaller her til sommer er helt enormt. Der er både Roskilde, Skanderborg, Tinderbox og en masse andre små festivaller rundt omkring på vores små øer. Og hvilken en skal man så vælge? For det er ikke lige meget, hvilken en du tager til. festivalerne er ikke kun forskellige med hensyn til, hvilken musik, der spilles, men også med hensyn til stemning og målgruppe. Er du i tvivl om, hvilke festivaller, der tilbyder hvad, så læs med her, og bliv klogere.

Roskilde festival

Roskilde festival er uden tvivl Danmarks mest snaskede festival. Til gengæld har Roskilde den her helt ubeskrivelige stemning, som andre festivaler, uanset hvor meget de prøver, ikke kan efterligne. Og 2018 bliver nok ingen undtagelse. Til deres lineup har de allerede afsløret mega bandet Gorrillas, hvis musik alle kender, og som de færreste ikke kan lide. Og med Roskildes enorme musik budget, så er der ingen grund til at frygte, at der ikke snart følger flere sværvægtere i kølvandet på Gorillas. Roskilde festival er mest til de unge, hvilket også betyder, at der bliver drukket enorme mængder af alkohol.

Når man går i seng er man derfor sjældent ved sine fulde fem. For mange er det en uge i total ekstase, hvor man begynder at drikke igen, så snart man er vågnet fra sin sparsomme søvn. Det er også en festival, hvor mange eksperimenter med stoffer. Rigtig mange prøver at ryge hash for første gang på Roskilde, og mange får også en god oplevelse med det. Bonusinfo for i år er, at festivallen sænker priserne på øl, så i kan man få en iskold kasse øl for 125 kroner, hvor den sidste år kostede 200 kroner. Derfor er det heller ikke nødvendigt at slæbe en hel grænsehandel butik med dig derover.

Tinderbox festival

Danmarks nye luksus festival hedder Tinderbox. Den ligger sig i direkte konkurrence med Roskilde festival, både ved at den ligger på samme tidspunkt (man kan med lidt god vilje nå begge dele) og ved at de har næsten det samme enorme budget til musikken. Men hvor Roskilde associeres med mudder og dåsebajere, så vil Tinderbox associeres med drinks og gourmet fastfood. Tinderbox har også allerede afsløret deres første hovednumre. Her tæller blandt andet det evigt populære Depeche mode, samt den verdenskendte danske DJ Martin Solveg, der skal få den elektroniske scene, Magicbox, til at gå amok.

Til Tinderbox festival er det heller ikke kutyme at sove på festivalen. Det er muligt at overnatte på den bagvedliggende travbane, men langt de fleste vælger at finde et hotel eller en bolig inde i Odense. Derfor skal man heller ikke have særligt meget grej med, men i højere grad tænke på at booke et hotel eller et air bnb værelse i meget god tid. Det er også Danmarks mest stilede festival, så inden du skal afsted, er det en god idé at få shoppet lidt nyt svedigt tøj og nogle stilede accessories. Sommerens store hit på modefronten er spået til at være herrearmbånd, så har du planer om at drage til Tinderbox festival, så er dette et must have.

Skanderborg festival

Eller smukfest som den også hedder, er Danmarks hyggeligste festival. Den ligger inde midt i en smuk bøgeskov, og så er den for folk i alle aldre. Den har ikke et lige så stort budget, som de to andre store festivaler, til gengæld trækker den altid de bedste danske artister til sig. Festivalen ligger også i den ofte tørre og varme august, så det er ikke så vigtigt at have alt dit grej i en vandtæt udgave. I stedet skal du fokusere mere på at få købt tæpper og festivalstole til de lange aftener foran lejrbålet.

Det er virkeligt vigtigt, at hvis du vælger at købe en festivalbillet, så må du heller ikke være nærig med indkøbene af dit festivalgrej. Dette er nemlig en stor spiller, når det kommer til, hvor god en oplevelse du får. Festivallen er kendt for at have det stærkeste line-up af danske musikere, og i år er ingen undtagelse. Stort set samtlige danske musikere skal spille der i år, og festivallen er kendt for, at de kendte musikere, før og efter de har spillet, bor og vandrer rundt på festivals pladsen på lige fod med alle andre.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *