Sådan vælger man det rette festivaltelt til turen på festival

En festival er typisk en hård omgang og da man bor ude i naturen på en campingplads. Derfor bør man vælge sit telt med omhu, da det det skal kunne holde til regn, blæst, kolde temperaturer og varme temperaturer. Flere store festivaler har op til en uges varighed, hvor man skal bo i teltet – det bliver således ens nye hjem i en periode. I dette indlæg forklarer vi, hvad man bør kigge efter, når man skal købe sit nye festivaltelt.

Størrelsen på teltet

Først skal du tage stilling til, hvor mange der skal bo i teltet. Er du alene, er det noget nemmere da man blot bør købe et 1-2 mands telt, hvor vi klart anbefaler et 2 personers telt som dette, da der vil være ekstra plads til ens baggage, som tøj og drikkevarer. Samtidigt giver det mulighed for at der kan sove en ekstra person i teltet, hvis man har en kammerat der ønsker at overnatte.

Hvis man er flere der skal bo i samme telt, kan det være en ide at snakke om, hvad de tager med af baggage – og om de forventer at sove på en luftmadras eller et liggeunderlag, da begge ting fylder forskelligt.

Vær forberedt på det danske vejr i sommersæsonen

Den største danske festival, Roskilde Festival som ligger tidligt på sommeren, er kendt for at have et vejr der er meget omskifteligt. Derfor anbefaler vi klart at man vælger et telt som vandtæt. Dette kræver at teltet er i to lag, også kaldt dobbeltlag, da teltet består af en inder dug og en yderdug. Dog kommer næsten alle telte i dag som i to lag. Samtidigt, skal teltet have snore på siderne – mindst en snor i hvert hjørne. På den måde, trækker man snoren ud og sætter en pløk i for enden og sørger for at teltet står fast på jorden og ikke blæser væk eller rykker sig. Sidst men ikke mindst, så vælg et telt med lufthuller som evt. kan dækkes til. Ved at gøre dette, får man mere ventilation i teltet og det vil ikke blive nær så varm. Samtidigt har mange telte, et stykke nylon man kan dække hullerne til med, hvis det bliver for koldt om natten.

Det skal være nemt at slå teltet op

Mange ønsker at købe et telt der nemt kan slås ud, da man undgår at bøvle med stænger og snore. Især, hvis man er på en festival, hvor det er vigtigt at slå sit telt ud hurtigt er dette en klar fordel. Dette kunne være Roskilde Festival, hvor mange løber ind på festivalpladsen for at få en god campingplads. Derfor anbefaler vi et Pop Up telt, som er et telt der af ordet ”popper” op og slår sig selv ud. Dette telt vil blot tage få minutter at gøre klar til beboelse, og samtidigt er det nemt at pakke sammen igen, som vi beskriver nedenfor.

Hvordan folder man et Pop Up telt sammen?

Selvom det er nemmere at slå et Pop-Up telt ud, end det er at pakke det sammen igen, er forskellen ikke stor. Man starter blot med at samle de 4 teltstænger der er indbygget i teltet, sammen på den lange led. Nu bør man stå med et foldet telt. Derefter løfter man det foldede telt op på højkant, og folder det to gange på midten – så bliver det til en ring, som man blot kan putte ned i posen der følger med.

Konklusion: Dette bør du kigge efter når du køber dit næste festivaltelt

Nedenfor, har vi opsummeret de ting som man bør kigge efter. Hvis man følger denne liste, vil man få en langt mere komfortabel tur på festival og generelt en bedre oplevelse

  1. Hvilken størrelse teltet er indvendigt og hvor mange i skal sove i det, inklusiv baggage
  2. Er teltet i to lag, så man undgår regn
  3. Er der ventilation i teltet i form af vinduer af net
  4. Har teltet snore så det står fast under vind
  5. Hvor nemt er teltet at slå op og pakke sammen igen

You may also like...

1 Response

  1. Reagan siger:

    ogrodzenia pаnelowe kujawsko pomorskie ogrodzenia panelowe drewniane cennik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *