Sådan får du råd til at tage på festival til sommer

For mange unges vedkommende er festivaller sommerens højdepunkt, men når man lever på SU og en lav timeløn, kan det være svært at spare nok penge sammen til at tage på festival, fordi det hurtigt kan blive dyrt. Herunder findes nogle gode råd til, hvordan man sparer penge sammen i løbet af året, så man har råd til at have en fed sommer, hvor man kan lave lige, hvad man har lyst til.

Brug ikke alle de penge du får udbetalt

Når man hver måned for udbetalt sin SU eller løn er det en god idé at bestemme sig for, hvor mange af de udbetalte penge man må bruge med det samme, og hvor mange man kan sætte ind på en opsparingskonto. En god tommelfingerregel er for eksempel, at man må bruge hundrederne, men skal gemme tusinderne – får du for eksempel udbetalt 2500 kr., så har du 500 kr. til frit brug, og 2000 kr. der ryger ind på opsparingskontoen. Dette er en let måde man hurtigt kan opbygge en god opsparing, og kontrollere at man ikke får brugt for mange penge.

Pas på med abonnementer du ikke bruger

Streamingtjenester og andet der kræver, at man betaler med et abonnement hver måned udgør en stor del af manges udgifter, og hvis man gerne vil spare en masse penge, er det en god idé at starte her. Gennemgå alle de ting du abonnere på, og overvej så hvilke du ikke bruger ofte nok til, at det er pengene værd, og hvilke du kan undvære.

Hav et mål

Når man skal spare op, er det altid godt at have et mål. Her kan målet selvfølgelig være, at du skal spare op, så du kan komme på festival til sommer. Det er motiverende at have noget at se frem til og at føle, at man har en god grund til at lægge penge til side og spare på udgifterne. Når du virkelig har lyst til at bruge penge på et eller andet, så husk blot på, at jo flere penge du bruger, jo færre penge vil du have til at tage på festival med vennerne til sommer.

Skær ned på fastfood og cafébesøg

En stor udgift er fastfood og cafébesøg. Det er fristende at droppe mad hjemmefra og spise ude i stedet for, og selvom det er hyggeligt at bruge tid med sine venner og veninder på en café, er det desværre også rigtig dyrt. Det er okay at gøre det engang i mellem, men hvis man har som vane at gøre det ret ofte, så er der helt klart en masse penge at spare, hvis man holder sig væk fra det. Det er ligeså hyggeligt at lave noget god mad derhjemme, og så er det også meget billigere.

Arbejd mere

Har man et arbejde, giver det sig selv, at man kan spørge efter flere vagter og så tjene en ekstra sum penge på den måde. Det er måske ikke det fedeste, men så er det igen her, at man skal huske på sit mål. Mind dig selv om at du vil blive glad for den ekstra søndagsvagt, du tog, når du til sommer sidder på en festival og ikke skal bekymre dig om, om du har råd til at have det sjovt.

Lån kun penge når det er allerhøjst nødvendigt

Hvis økonomien er lidt presset og man virkelig står og mangler penge, kan det være fristende at tage et lille lån, for eksempel hos Moneylender.dk. Der er intet i vejen med at tage lån, men vær helt sikker på, at du tager lånet, fordi det er nødvendigt, og ikke fordi du bare lige står og mangler penge til noget, der egentlig ikke er så vigtigt. Husk altid på, at lånet skal betales tilbage på et eller andet tidspunkt, så hvis du gerne vil spare penge op hurtigt, så undgå helst et lån, hvis det er muligt.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *