5 gode tips til jeres studenterkørsel – af en tidligere student
Studenterkørsel er en tradition som alle kommende studenter bør se frem til. Det markerer afslutningen på tre års hårdt arbejde, og er den perfekte måde at fejre det på. På dagen glemmer man alle bekymringer man måtte have, og det er for det meste socialt acceptabelt at drikke sig helt fra sans og samling. Men inden selve dagen kommer, oplevede vi i min gamle klasse, at der lå en hel del diskussioner og sure miner til grund for denne fantastiske dag. Når man booker en vogn til sin studenterkørsel, er der nemlig helt vildt mange emner der skal tages stilling til. Her nævner jeg blot et udsnit af hvad man skal forholde sig til når man booker en studentervogn. Hvor stor skal vognen være? Skal man have en DJ med ombord? Hvor stort skal anlægget være? Hvordan skal ruten se ud? Skal det være en veteran, eller en normal lastbil? Og sidst men ikke mindst, hvordan skal dagen forløbe? Alt dette skal man overveje i fællesskab i en klasse som i vores tilfælde var på 28 elever.
Derfor har jeg skrevet dette indlæg, for at komme med mine tips og råd til den store dag. Først og fremmest er det essentielt at man har fået planlagt den optimale kørerute. Afhængigt af hvor spredt klassen bor, kan det anbefales at man begrænser køreturen til omkring 20 stop på ruten. Dette skal sikre at man ikke har for lidt tid hos den enkelte man besøger, og at man samtidigt kan skære yderpunkterne på ruten fra, så man har mindst mulig spildtid. Dette leder mig videre til mit næste gode råd. Man bør minimum være 15 minutter ved hvert stop på ruten, og gerne længere, da det ellers bliver alt for hektisk med at kravle ned og op i vognen. Forældrene elsker at gøre noget ud af maden og drinksene på denne dag, og det er så ærgerligt hvis man ikke kan nå at få smagt på alle sagerne. Mit næste råd til jer kommende studenter vil være at tage rigeligt med tøj med, selvom solen skinner. Oftest bliver det ret koldt når man kører med 50 km/t i en åben lastbil, og aftenduggen er begyndt at falde.
Vi havde mange piger på vores studentervogn som måtte låne trøjer af diverse forældre fordi de frøs for meget. Mit fjerde råd er at det er en god ide at planlægge en lille smule hvilke forældre som laver hvilken slags mad. Dette er for at forhindre at alle forældre kun laver jordbær i chokolade, og at i derfor ikke får noget ordentlig mad på vognturen. Dette er essentielt for at man kan holde til 10-11 timers kampdruk. Mit femte og sidste råd er at i planlægger at besøge de muslimer i måtte have i klassen forældre først, af ren respekt for deres traditioner og synspunkter. Jeg taler af personlige erfaringer når jeg siger at det ikke er nogen god ide at 28 stive unge vælter ind i haven hos en muslimsk familie fordi ruten ikke var helt gennemtænkt. Det kan godt ende galt. Det var mine 5 gode råd til selve dagen. Man kan finde flere gode tips på denne hjemmeside hvor det også er muligt at booke en billig studentervogn uden alt besværet: http://studentertilbud.dk/guide/