Hold dampen oppe på festivalen
En festival kan tage på kræfterne, og mængden af alkohol du indtager er ikke ligefrem små. Det kan derfor være svært at holde branderten kørende, men det får du her nogle råd til.
Det er en varm juni-dag på Roskilde Festival. Klokken er lidt over tolv om formiddagen, og folk vælter forbi jeres camp. Du har sat dig tilrette i den sorte slå-ud-stol fra Harald Nyborg og er opmagasineret med en grøn Carlsberg i begge kopholdere ved armlænene. Du smører søvnen væk fra øjnene. De få timers søvn har været nødvendige, men saunatemperaturen i teltet har jaget dig op igen. Du hiver den ene Carlsberg op ad kopholderen. Stirrer intenst. Lysten til at drikke den er ikke særlig stor, men du kan ikke se nogen anden udvej. Slurk. Slurk. Slurk. Øllen glider ned. En efter en.
Reparer med en bajer
Chancerne for at undgå tømmermænd på en festival er de samme som at vinde på et tal, når du lægger jetoner på et enkelt tal på Europæisk roulette. De er med andre ord ret små. Derfor er det vigtigt, at du kommer op på hesten igen – hurtigst muligt. Her er reparationsbajere en af nøglebegreberne på en festival. Den bedste måde at undgå slemme tømmermænd og en dag tilsidesat udueligheden er ved at begynde at hælde øl indenbords på ny.
Alt med måde
Når det så er sagt. Så skal reparationsbajerne heller ikke skylles ned for hurtigt. Dagene er lange. Især når det hele går op i druk fra morgen til aften. Derfor skal du undgå at gå kold ved at starte for hårdt ud. Det er en fejl mange begår. Vær tålmodig og byg din brandert op i løbet af dagen. På den måde får du det optimale ud af dagene, og du undgår at ligge på luftmadrassen for tidligt. Det er især et godt tip, når du nærmer dig musikdagene på Roskilde Festival. Du skal jo helst ikke gå glip af de kunstnere, som du har set frem til at skråle med til i en længere periode, fordi du ikke kan kontrollere dit alkoholindtag.
Madboderne er din bedste ven
Store mængder øl giver dig ofte en mæthedsfølelse. Derfor er der mange festivalgængere, som ikke får spist nok, når de drager på eventyr i de forskellige camps rundt på festivalen. Nogen fravælger også at spise flere gange om dagen, fordi de syntes, at priserne i madboderne er tårnhøje. Men det er ikke en god idé at springe et måltid over og erstatte det med øl.
For ikke at blive for hurtigt fuld og træt skal du have noget energi at give af. Det får du især gennem dine daglige måltider. Selvom ølbongen virker lidt mere interessant indimellem, så sørg for at spis de tre gange om dagen, som du også er vant til derhjemme.
Drik masser af vand
Hvert år er der flere af de mange danske festivalgængere, der dehydrerer. Det skyldes typisk, at de indtager masser af alkohol, men ikke får nok vand. Øl og sprut hjælper ikke mod dehydrering ligesom vand. Det lyder måske som et meget moderligt råd, men at drikke vand kan være en rigtig god idé af flere årsager. Først og fremmest mindsker du risikoen for at dehydrere. Derudover kan det være med til at forebygge de tømmermænd, som du helt sikkert kommer til at vågne op med dagen derpå.
Undgå de grønne cigaretter
Det er blevet kutyme for mange unge mennesker at ryge joints på forskellige festivaler. Det er for det første ulovligt. Roskilde Festival har de seneste år forsøgt at sætte en stopper for det øgede indtag af disse grønne cigaretter. For det andet risikerer du at forkorte din dag frem for at forlænge den. Hash og andre rusmidler kan både have den påvirkning, at det får fut i dig til festen, men det kan også gøre dig træt og doven.
Det er altså vigtigt at holde dampen oppe gennem hele festivalen, så du får absolut det maksimale ud af pengene. Du ønsker jo hverken at gå glip af musik, fest eller sjove oplevelser med resten af din camp. De gode råd herfra er således, at du skal huske at få spist og drukket en masse vand, undgå joints og andre ulovlige rusmidler og naturligvis reparere dine tømmermænd med mere øl.